Spring naar de hoofdinhoud
Lees voor

DigiD-wachtwoorden wijzigen: Een eenvoudige handleiding

Wil je je DigiD-wachtwoord wijzigen? In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je je DigiD-wachtwoord kunt aanpassen, je gebruikersnaam en wachtwoord kunt wijzigen, en hoe je je telefoonnummer bij DigiD kunt wijzigen.

 

Stap 1: Ga naar de DigiD-website

Open een internetbrowser en ga naar de officiële DigiD-website. Hier kun je inloggen op je DigiD-account en toegang krijgen tot de instellingen voor wachtwoordwijzigingen.

Stap 2: Log in op je DigiD-account

Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in op de DigiD-website om in te loggen op je account. Controleer of je de juiste gegevens invoert om succesvol toegang te krijgen tot je account.

Stap 3: Ga naar de wachtwoordwijzigingspagina

Als je ingelogd bent op je DigiD-account, zoek dan naar de optie om je wachtwoord te wijzigen. Deze optie kun je meestal vinden onder de instellingen of profielinformatie. Of klik op deze link om je wachtwoord te wijzigen als je bent ingelogd. 

Stap 4: Wijzig je DigiD-wachtwoord

Op deze landingspagina moet je je huidige wachtwoord invoeren, gevolgd door je nieuwe wachtwoord. Zorg ervoor dat je nieuwe wachtwoord voldoet aan de beveiligingseisen, zoals het gebruik van hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens. Dit doe je om ervoor te zorgen dat je account goed beveiligd is. Bevestig het nieuwe wachtwoord en sla de wijzigingen op.

Stap 5: Verander je gebruikersnaam en wachtwoord

Wil je niet alleen je wachtwoord wijzigen, maar ook je gebruikersnaam? Zoek dan naar de optie om je gebruikersnaam en wachtwoord te wijzigen als je bent ingelogd op de DigiD-website. Volg de instructies en vul de vereiste gegevens in om je nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord in te stellen. Vergeet niet om de wijzigingen op te slaan.

Stap 6: Pas je telefoonnummer aan

Om je telefoonnummer bij DigiD te wijzigen, ga je naar de instellingen van je DigiD-account. Zoek naar de optie om je telefoonnummer te wijzigen en voer het nieuwe telefoonnummer in. Zorg ervoor dat je het nieuwe nummer verifieert volgens de instructies op de website. Klik op 'Opslaan' om de wijzigingen door te voeren.

Het is essentieel om regelmatig je DigiD-wachtwoord te wijzigen om je persoonlijke gegevens te beschermen. Met behulp van de bovenstaande stappen kun je eenvoudig je DigiD-wachtwoord aanpassen, je gebruikersnaam en wachtwoord wijzigen, en je telefoonnummer bij DigiD wijzigen. Zorg ervoor dat je je nieuwe gegevens veilig bewaart en dat je regelmatig je wachtwoord update voor een betere online beveiliging.

Ben je je DigiD-wachtwoord vergeten?

Kun je niet inloggen omdat je je DigiD-wachtwoord bent vergeten? Ga naar de website van DigiD, klik op ‘Mijn DigiD’ en vervolgens op ‘Inloggen via gebruikersnaam en wachtwoord’. Klik vervolgens op ‘Wachtwoord vergeten’ en volg de stappen om je wachtwoord opnieuw op te vragen. 

 

Kom je er toch niet uit of heb je nog een vraag?

Als je nog vragen hebt of hulp nodig hebt bij het wijzigen van je DigiD-wachtwoord, neem dan contact op met de DigiHulplijn. Onze deskundige medewerkers staan klaar om je te helpen met al je vragen en problemen met betrekking tot DigiD. 

Bel de DigiHulplijn gratis van
Maandag t/m vrijdag tussen 08.00 – 22.00 uur
Zaterdag en zondag tussen 09.00 - 18.00 uur

Of stel je vraag via WhatsApp of mail:

Stuur een appje naar 06 - 17 18 1508 of mail je vragen naar vragen@digihulp.nl

DigiHulplijn is opgericht door:

Logo Alliantie Digitaal Samenleven
Logo van de bibliotheek
Logo van ContactCare
Logo van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Logo van het nationaal ouderenfonds
Logo van Seniorweb

Lukt het niet online? Lukt het niet online? Bel gratis 0800 - 1508

Onze ervaren medewerkers helpen je graag. Bel ze gerust van maandag t/m vrijdag tussen 08.00 – 22.00 uur en zaterdag en zondag tussen 09.00 - 18.00 uur.

Of stel je vraag via