Spring naar de hoofdinhoud
Lees voor

In jouw buurt

Er zijn in Nederland veel manieren om te leren werken met de computer, je telefoon en het internet. Je kunt online leren of naar een cursus in de buurt gaan. Op deze pagina staan lessen waar je online aan mee kunt doen. Je kunt ook zoeken naar hulp bij jou in de buurt. 

Op zoek naar hulp bij jou in de buurt?

De Koninklijke Bibliotheek heeft een online informatiepunt. Daar kan je zoeken naar hulp in jouw buurt. Denk daarbij aan spreekuren, informatiebalies en cursussen.

Online informatiepunt

Zorgmedewerker helpt seniore man met het invullen van zijn digitale agenda.

Hulp online

  • Seniorweb: SeniorWeb helpt hun leden om digitaal fit te worden. Dit doen zij met praktische uitleg, online cursussen en persoonlijke hulp.

  • Klik & Tik: Klik & Tik is een gratis cursus voor mensen die willen leren omgaan met de computer en internet. Je kan zelf oefenen of een cursus volgen bij een bibliotheek in jouw buurt.

  • Steffie.nl: Een website waar onderwerpen in eenvoudige taal worden uitgelegd. Het figuurtje ‘Steffie’ helpt je daarbij.

  • Welkom Online: Wil je wegwijs worden op het internet? En leren wat je allemaal online kan doen? Start dan met het gratis lesprogramma Welkom Online. Je kan zelf aan de slag of een cursus volgen via het Ouderenfonds.

DigiHulplijn is opgericht door:

Logo Alliantie Digitaal Samenleven
Logo van de bibliotheek
Logo van ContactCare
Logo van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Logo van het nationaal ouderenfonds
Logo van Seniorweb