Spring naar de hoofdinhoud
Lees voor

Over ons

De ervaren medewerkers van de DigiHulplijn nemen de tijd. Ze geven je persoonlijk advies om je op weg te helpen. Vaak vinden ze meteen een oplossing. Anders verwijzen ze je door naar hulp bij jou in de buurt. Alle vragen zijn welkom en bellen mag zo vaak als nodig. Je hoeft geen persoonlijke informatie te geven. Alle gesprekken zijn gratis.

 

Door wie?

De DigiHulplijn is opgericht door het Nationaal Ouderenfonds, SeniorWeb, de Koninklijke Bibliotheek en de Alliantie Digitaal Samenleven. Het nummer wordt beheerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. ContactCare beheert als partner het callcenter.

Heb je een vraag aan de oprichters van de DigiHulplijn? Of heb je een persvraag? Mail dan naar de Alliantie Digitaal Samenleven: contact@digitaalsamenleven.nl

Help ons om de DigiHulplijn bekendheid te geven

Wil je ons helpen om de Digihulplijn meer bekendheid te geven? Bestel posters, pennen of belkaartjes via onderstaand formulier. Wij zorgen dat de materialen zo snel mogelijk worden geleverd.

Bekijk formulier

DigiHulplijn is opgericht door:

Logo Alliantie Digitaal Samenleven
Logo van de bibliotheek
Logo van ContactCare
Logo van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Logo van het nationaal ouderenfonds
Logo van Seniorweb

Lukt het niet online? Lukt het niet online? Bel gratis 0800 - 1508

Onze ervaren medewerkers helpen je graag. Bel ze gerust van maandag t/m vrijdag tussen 08.00 – 22.00 uur en zaterdag en zondag tussen 09.00 - 18.00 uur.

Of stel je vraag via