Spring naar de hoofdinhoud
Lees voor

Nummer toevoegen aan WhatsApp: Een eenvoudige handleiding

Wil je graag een nieuw nummer toevoegen aan WhatsApp? In dit artikel leer je op een eenvoudige manier hoe je dit kunt doen. Volg de onderstaande stappen om snel en moeiteloos een nummer toe te voegen aan WhatsApp, zodat je direct kunt communiceren met je vrienden en familie.

 

Stap 1: Open WhatsApp op je telefoon

Zoek op je telefoon het WhatsApp-pictogram en tik erop om de app te openen. WhatsApp is meestal te herkennen aan het groene telefoonplaatje met een wit praatwolkje.

Stap 2: Navigeer naar het contactenoverzicht

Eenmaal in WhatsApp, zoek je naar het tabblad 'Contacten' onderaan het scherm. Tik op dit tabblad om naar de lijst met contactpersonen te gaan, waar je al je WhatsApp-contacten kunt beheren.

Stap 3: Kies de optie om een nieuw contact toe te voegen

In de lijst met contactpersonen zie je meestal een knop met een plus (+) teken. Tik op deze knop om een nieuw contact toe te voegen aan WhatsApp.

Stap 4: Voer de contactgegevens in

Op de pagina om een nieuw contact toe te voegen, vul je de gevraagde contactgegevens in, zoals naam en telefoonnummer. Zorg ervoor dat je het juiste nummer invoert, inclusief de landcode, om ervoor te zorgen dat het nummer correct wordt toegevoegd aan WhatsApp. De landcode van Nederland is +31.

Stap 5: Sla het contact op

Als je alles hebt ingevuld, druk dan op 'Opslaan' om het nieuwe contact te bewaren. WhatsApp zal het nummer nu toevoegen aan je lijst met contacten.

Stap 6: Begin met communiceren

Nu het nummer succesvol is toegevoegd aan WhatsApp, kun je direct beginnen met communiceren met het nieuwe contact. Zoek het contact op in je contactenlijst en tik erop om een chat te starten.

Het toevoegen van een nummer aan WhatsApp is makkelijk en het zorgt ervoor dat je overal kunt communiceren met je vrienden en familie. Volg de bovenstaande stappen om een nieuw nummer aan WhatsApp toe te voegen en begin meteen met chatten. Je bent snel klaar en kunt meteen met iedereen praten op WhatsApp.

Kom je er toch niet uit of heb je nog een vraag?

Als je nog vragen hebt of hulp nodig hebt bij het toevoegen van een nummer aan WhatsApp, neem dan contact op met de DigiHulplijn. Onze deskundige medewerkers staan klaar om je te helpen met al je vragen en problemen met betrekking tot WhatsApp. 

Bel de DigiHulplijn gratis van
Maandag t/m vrijdag tussen 08.00 – 22.00 uur
Zaterdag en zondag tussen 09.00 - 18.00 uur

Of stel je vraag via WhatsApp of mail:

Stuur een appje naar 06 - 17 18 1508 of mail je vragen naar vragen@digihulp.nl

DigiHulplijn is opgericht door:

Logo Alliantie Digitaal Samenleven
Logo van de bibliotheek
Logo van ContactCare
Logo van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Logo van het nationaal ouderenfonds
Logo van Seniorweb

Lukt het niet online? Lukt het niet online? Bel gratis 0800 - 1508

Onze ervaren medewerkers helpen je graag. Bel ze gerust van maandag t/m vrijdag tussen 08.00 – 22.00 uur en zaterdag en zondag tussen 09.00 - 18.00 uur.

Of stel je vraag via